Przyszłość jest zawsze w grze

Fundacja Komputronik, w myśl idei wspierania rozwoju młodych ludzi, została partnerem i fundatorem nagród 24 godzinnego maratonu tworzenia gier MAGE JAM.

MAGE JAM to innowacyjny typ wydarzenia, łączący w sobie wystąpienia mentorów oraz 24-godzinny maraton kodowania. Podczas jednej doby uczestnicy mieli za zadanie stworzenie gry na temat, który poznali dopiero w dniu wydarzenia. MAGE JAM został zorganizowany przez Wydział Informatyki i Komunikacji Wizualnej uczelni Collegium Da Vinci wraz z Kołem Naukowym Game Wizards i odbył się 14.12.2018. Wśród patronów medialnych maratonu znalazł się Komputronik Gaming, który wsparł wydarzenie obecnością Arka „Radyjko” Popiela – jako jurora. MAGE JAM był okazją do spotkania pasjonatów gier i kodowania – a więc sfer, w których gra toczy się przede wszystkim o kreatywność, wyobraźnię i zdolność do abstrakcyjnego myślenia. Więcej o samym wydarzeniu tutaj: https://www.facebook.com/MageJam/

Z niecierpliwością wypatrujemy kolejnych inicjatyw tego typu!